Alex Popescu, „Il Principe” di Roma, pentru că Il Re e luat de Francesco Totti. Romanista și dinamovist de carieră, din același motiv: ambele echipe sunt din capitale cu metrou și nu au albastru în stemă. I se mai spune și P(j)anic, pentru că obișnuia să se p(j)anicheze des la început și pentru că, la fel ca bosniacul, e trequartista. Adică își dedică trei sferturi din timp job-ului de la birou și un sfert pasiunii sale de a face trolling pe Internet, acolo unde și-a câștigat coronița de „prinț al memelor”.

În plus, ajunge mereu la fără un sfert la birou (adică la și trei sferturi, v-ați prins?). Sau cel puțin așa s-a lăudat că o să facă. Nu știm sigur, pentru că această descriere a fost realizată în perioada de izolare din primăvara anului 2020, atunci când am fost sechestrați cu toții în case.

Alexandru a fost, la fel ca Totti (vedeți câte referințe la Roma a trebuit să facem?), pentru multă vreme, omul unei singure echipe. Din fericire pentru el, deși mai netalentat, este mai inteligent decât „Er Pupone”, așa că am reușit să-l transferăm la momentul oportun: fix înainte de pandemia de coronavirus, care s-a suprapus, convenabil, exact pe durata perioadei sale de probă. Dacă citiți acum acest text, înseamnă că pe ambele le-a depășit cu bine.

Alex a fost adus atât pentru talentul, cunoștințele și dedicarea lui, cât și pentru că aveam nevoie de un fan Serie A cu umor, capitol la care, după cum ați putut citi în alte descrieri de pe acest site, eram în deficit.

Creativ, muncitor și ingenios, că nu degeaba e mijlocaș de creație, Alexandru poate scrie la fel de bine despre orice subiect, de la fotbal, flori, fete sau filme până la Florești, singura localitate fără metrou care-i este oarecum simpatică.

Panicatul nostru preferat a contribuit, odată cu venirea sa, și la creșterea numărului de pisici pe cap de angajat, fiind coleg de apartament cu superbitățile Tokyo și Mița.