Dacă tot ne petrecem atât timp pe social media, indiferent de scopul și durata scroll-ului, am putea, din când în când, să nu ne luăm prea în serios. Așa că azi îți propunem un joc: dacă rețelele de socializare ar fi zodii, tu ce zodie ai fi? 

Facebook 

Îți place să împărtășești tot sau aproape tot. Ai impresia că sentimentele trebuie împărtășite cu toți cunoscuții sau chiar și cu necunoscuții. Crezi că „sharing is caring”, dar, vezi tu, în realitate, nu prea îi pasă nimănui. Sau grupul de oameni cărora le pasă e atât de mic, cam ca engagement-ul postărilor tale. 👐

Instagram 

Ai așteptări înalte și vrei să trăiești cea mai bună viață. Dar cine nu vrea asta? Eh, spre deosebire de ceilalți, e foarte posibil să vrei să trăiești ceea ce crezi tu că ar fi „high life” sau ce vezi la alții. Ești perfecționist/ă și nu încetezi să te compari cu ceilalți și te găsești mereu într-o competiție pentru cea mai „instagrammabilă” viață. Oricât ai încerca, nu te poți compara cu influencerii care par să ducă o viață impecabilă. Stai fără grijă, nu e impecabilă, doar pare. Din păcate, dependența de Instagram te cam bagă în depresie. 🙈

LinkedIn  

Nu ești cea mai sociabilă persoană și nu prea te regăsești pe celelalte platforme. Probabil îți place să cauți și să postezi articole, îți actualizezi mereu CV-ul și speri ca într-o zi să te recruteze „compania cea mare” în care o să devii CEO. 🤦‍♂ Pe scurt, ești plictisit(or) și trebuie să faci ceva în legătură cu asta!

Pinterest

Te-a încercat mereu creativitatea, dar nu ți-ai prea găsit mediul propice. Iar pe super panoul Pinterest te joci cu pinurile văzute și te bucuri de minunățiile pe care le găsești ca și cum ar fi ale tale. Ai o minte organizată și îți place să categorisești tot ce găsești. Ai un ochi bun și te delectezi mereu cu fotografii plăcute ochiului. 🙇‍♀ Bine că poți face asta în mediul digital, altfel îți dai seama cum ar arăta casa ta? 

Twitter 

Ai păreri. Multe. Și ai impresia că sunt atât de inteligente că trebuie să le „verbalizezi”. 🗣Sarcasmul e a doua ta limbă, ești cam pesimist de fel și nu prea îți place să cunoști oameni (în persoană). Îți place să fii la curent cu tot ce e nou chiar dacă știrile te enervează de obicei. Ai putea zice că motto-ul tău e „The tweet will set you free”. 

YouTube

Îți place atenția. Mult, mult de tot. Ai putea să vorbești despre orice subiect dacă te-ar asculta cineva. Noroc că webcam-ul nu se satură niciodată să te asculte. 🎥 Aștepți validare de la audiența ta și te hrănești cu asta. Îți place să crezi că ești unic, autentic, neconvențional și ciudat. Probabil că ești, asemenea altor câteva milioane de oameni.

Reddit

Te încearcă o hatereală, îți place să trollezi și ai impresia că le știi pe toate, deși, cel mai probabil, nu ai foarte multă experiență de viață. 👿 Găsești argumente pentru orice, dar, mare grijă, că nu-s mereu raționale.

Snapchat

Ești un paradox. Pe de-o parte te obsedează fizicul tău și selfie-urile, iar pe de altă parte suferi de o nesiguranță puternică. Așa se explică pasiunea ta pentru a împărtăși selfie-uri care vor dispărea în câteva minute. 🤳Fie ești copil, fie ești copilăros și le spui tuturor că folosești Snapchat pentru amuzament, dar, în realitate, ești disperat/ă după atenție. Oh, snaaaap! 🤦🏻‍♀️

TikTok

Ești, cel mai probabil, un copil singur în căutare de prieteni. Nu prea suporți să vezi cum ceilalți se distrează pe celelalte rețele sociale, așa că te refugiezi în TikTok și tot speri să-ți găsești prieteni acolo. Dar ai mai multe șanse să-i găsești în spatele blocului decât pe TikTok. 🤷‍♂️

Tumblr

Ești blogger și crezi că asta te face scriitor. ✍ Ei bine, nu te face. Postezi frecvent citate filozofice sau idei din puțul gândirii, acompaniate de GIF-uri care exprimă cele mai profunde sentimente în speranța că, într-o bună zi, vei primi recunoașterea online de care ai atât de mare nevoie. Și? Tu tu în ce „zodie” te regăsești? 

PS: acest articol este un pamflet inspirat și adaptat de aici și trebuie tratat ca atare.


0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.