Există puține povești de succes în sportul românesc de după Revoluție. Printre ele stă, fără îndoială, cea a baschetului 3×3.

În urmă cu 15 ani, niște băieți cu pasiune pentru baschet s-au gândit să transforme ceea ce mulți numeam „hai la un baschet în curtea școlii” în sport pe bune, adică având reguli, competiții, promovare, sponsori. Nici măcar ei nu-și puteam închipui că inițiativa lor va fi baza transformării baschetului 3×3 în sport olimpic. Asta s-a întâmplat însă, iar baschetul 3×3 se va juca în continuare în curtea Politehnicii din București, dar și pe terenurile de la JO Tokyo 2020.

Echipa care a scris această poveste este Sport Arena Streetball. Și este evident pentru oricine stă lângă ei chiar și doar la un eveniment 3 la 3 că despre asta e vorba în primul rând: despre o Echipă! Probabil că doar așa ar fi fost de altfel posibil ceea ce s-a întâmplat în 15 ani. Și probabil că de aceea ne-am și simțit atât de bine alături de ei, noi fiind la rândul nostru în primul rând o Echipă!

We Love Sport, Echipa de content și marketing sportiv a Digital Media Team, s-a aflat alături de Sport Arena Streetball în 2019 la mai multe evenimente. Mai întâi ca producători de conținut pentru unul dintre sponsorii circuitului 3×3 în România în 2019, Superbet. Ocazie cu care am avut norocul să cunoaștem și să putem prezenta o altă Echipă fabuloasă: cea feminină a României. Fetele s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Jocurile Olimpice sunt însă doar vârful iceberg-ului. Dincolo de partea cea mai mediatizată există multă muncă, uriașă muncă și nenumărate lecții învățate cu siguranță în 15 ani. Ani din care poate însă ușor rezulta un adevărat manual de predat tuturor structurilor sportive din România despre cum se face sport, entertainment, marketing, comunicare, promovare, dezvoltare în secolul acesta. Cum se ajunge de la… nimic practic la ceva de nivel global! Ușor sigur nu e, dar posibil sigur e, avem de acum exemplul. Ce-ar fi să învățăm mai mult din el?

Ne-a plăcut atât de mult ce am văzut, încât atunci când Sport Arena ne-a solicitat să producem materiale și direct pentru ei ne-am bucurat de parcă ne calificasem și noi la Jocurile Olimpice. Și am încercat să descoperim mai întâi ce înseamnă, pe (foarte) scurt, organizarea unui turneu 3×3 de către Sport Arena. Și sunt zeci astfel de turnee în fiecare an.

Faptul că acest video a încheiat emoționant Gala Sport Arena Streetball 15 ani din decembrie recunoaștem că e satisfacția noastră – înseamnă că am reușit să surprindem ceva din ceea ce înseamnă Sport Arena Streetball: pasiune, muncă, spectacol, emoție, entuziasm. Nu neapărat în ordinea asta, dar sigur ceea ce se regăsește în sport. Sau ceea ce trebuie să se regăsească în orice sport. Și se află în We Love Sport! Sunt atributele cu care am pornit și noi la drum, în urmă cu mai puțin de doi ani, în Digital Media Team.

Pentru că Sport Arena a depășit granițele României de-o vreme și este renumită și solicitat să organizeze turnee 3×3 peste tot, am avut o ocazia să descoperim și să „scriem” video și povestea poate celei mai importante vedete a momentului din baschetul 3×3.

Una peste alta, mărturisim fără rețineri că ne-a plăcut. Și (abia așteptăm să) mai facem!

Ne vedem în 2020!


0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.