Ne-am dus și la șah. Și ne-a plăcut. Spre deosebire de celebrul îndemn al antrenorului Petre Grigoraș, noi nu ne-am dus la șah ca să scpăm de faulturi, ci ca să acoperim prin conținut cel mai important eveniment de șah găzduit de România, Superbet Rapid & Blitz Chess Romania 2019, etapă a circuitului mondial Grand Chess Tour. 10 șahiști dintre cei mai buni ai lumii au sosit la București, alături de 10 șahiști români care au concurat în SuperChess Cup 2019.

Campania de conținut a început cu mai bine de o lună înainte. Am început să actualizăm regulat site-ul www.superchess.ro, platforma de șah a sponsorului principal al evenimentelor de șah. Am lansat platformele de Social Media SuperChess, pe Facebook, Instagram și Youtube, pe care le-am adminsitrat apoi până la finalul turneului, inclusiv cu partea de performance și boost.

Înaintea competiției, cele mai importante piese de conținut produse au fost portretele celor zece șahiști internaționali prezenți: adaptarea video a KV-ului, documentarea și pregătirea textului, înregistrarea vocii și editarea.

Portrete jucători șah

Tot pentru promovarea turneului, echipa noastră a pregătit două promo video pentru cele două turnee.

Promo Superbet Rapid & Blitz Chess Romania 2019
Promo SuperChess Cup 2019

Punctul culminant a fost în timpul celor șase zile de competiție, când echipa noastră a acoperit editorial competiția, inclusiv cu producția video a unui show TV de 30 de minute, difuzat zilnic pe canalul PRO X. Producția la standarde de TV a inclus documentarea, planificarea, realizarea scriptului zi de zi, echipa de reporteri, amenajarea studioului, inclusiv lumini și sunet, filmarea, editarea, post-producția și trimiterea către postul TV.

SuperChess Show TV

Toate producțiile pot fi văzute pe canalul de Youtube SuperChess. Echipa noastră a inclus trei oameni pe partea editorială (Gabriel, Greta și Lucian), patru operatori (Marius, Lică, Văru și Alex) și doi editori video (Marius și Andrei), de-a lungul celor șase zile, care au inclus program de la ora 14:00 până spre dimineața următoarei zile, astfel încât producția să fie finalizată la timp.

Echipa noastră a asigurat și partea de prezentare a invitaților și a festivității de premiere, iar momentele cele mai importante au fost transmise LIVE în Social Media.

Publicată de SuperChess pe Duminică, 10 noiembrie 2019
Transmisiunea în direct a festivității de premiere

De asemenea, echipa Digital Media Team și We Love Sport a asigurat și acoperirea editorială cu texte pentru site-ul SuperChess, cât și acoperire foto pe toată durata turneului, cu fotograful nostru dedicat, Horia.

Bună dimineața! Și să vă treziți în fiecare dimineață cu un zâmbet precum al lui Levon Aronian după ce a câștigat trofeul Superbet Rapid & Blitz Chess Romania 2019! ☺🏆

Publicată de SuperChess pe Duminică, 10 noiembrie 2019
Levon Aronia, câștigătorul turneului internațional

Felicitări participanților, dar și celor care au făcut posibil un asemenea eveniment în România. Pentru noi, a fost o plăcere să putem demonstra că și un turneu de șah poate fi mediatizat cum se cuvine, atunci când există dorință.

Povestea merge mai departe în 2020.

Categorii: Ce mai facem

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.