Acum că ne-am mai relaxat puțin, vedem ce s-a mai petrecut în social media – mediul în care practic au luat avânt toate activitățile. Oricât încercăm să ne reluăm noi viața (reală) de zi cu zi, digitalul rămâne prezentul și viitorul. Așa aflăm că:

1. Facebook a introdus Facebook Shops 🛒

Facebook a anunțat recent introducerea Facebook Shops. Dată fiind situația actuală și migrarea tuturor către online, Facebook spune că crearea unui Magazin Facebook este gratuită și simplă. Adică orice vânzător poate alege produsele pe care vrea să le adauge și să personalizeze aspectul „shop-ului”. Pentru cei care au deja catalog de produse definit, shop-ul poate fi generat automat.
Totodată, se anunță și integrarea acestora cu Messenger și WhatsApp, dar și noi alte funcții de shop în Instagram. 

2. Au apărut Messenger Rooms pentru grupuri și evenimente

Ușor-ușor, Facebook vrea să acapareze toate mijloacele de comunicare și deși e încă în teste, funcția Messenger Rooms va fi activă pentru chat video în grupuri, dar și evenimente private. Dacă limita participanților într-un video call era de 6, acum pot participa până la 50 de persoane însă va fi disponibilă doar funcția de audio call. Mai e de lucru până când userii vor renunța la Zoom, Skype, Hangouts etc. pentru Facebook Almighty.

3. Facebook a achiziționat Giphy

Giphy are un nou părinte. Cine altul decât gigantul Facebook care a achiziționat platforma cu 500 de milioane de useri activi zilnic. De ce? Păi oricum jumătate din traficul de pe giphy.com provenea de pe Facebook sau din familia de aplicații ale Facebook. 

Pentru mulți dintre voi e o veste bună, probabil, căci în sfârșit se vor afișa gifurile corect pe Facebook și va fi disponibili pe Instagram (ca stickers).
Toată distracția i-a costat undeva pe la 400 de milioane de dolari. Dar, hei, nu puteam să rămânem inGIFerenți. 

via GIPHY

4. Twitter a lansat opțiunea de Retweet cu comentarii 🐦

Twitter a anunțat miercuri că va fi disponibilă, în sfârști, opțiunea utilizatorilor de a alege cui să răspundă prin comentarii la tweet-urile lor, oferind astfel control aspura începerii conversației. Momentan, opțiunea este disponibilă unui mic procentaj al utilizatorilor din întreaga lume. 

5. Cine stă cel mai bine în topul rețelelor de socializare?

În ultimele două luni, când toată atenția brandurilor s-a concentrat online, am observat câteva tendințe în online marketing și anume:

👎 Facebook e în scădere, dar tot pe primul loc. A ajuns la 59% în topul rețelelor de socializare preferate de marketeri. Acum doi ani, de exemplu, procentajul era de 67%. În continuare, 94% dintre specialiștii în marketing apelează la Facebook, iar 70% folosesc Facebook Ads. 

📈 Instagram câștigă teren. A ajuns să fie utilizată de către 76% dintre marketeri. Și ce e cel mai important e că stârnește curiozitatea acestora. Ușor târziu, dar mai bine mai târziu decât deloc, nu?

🧐 TikTok nu prea e băgat în seamă de către branduri. Și totuși este rețeaua cu cea mai mare creștere a numărului de utilizatori. Mult conținut, puțină calitate, e adevărat. 

🎥 YouTube câștigă teren în viziunea specialiștilor în marketing pentru că Video content is king, se știe.  

Stăm cu 👀 pe tot ce se întâmplă în digital, dar urmărim cu atenție și îngrijorare și lumea offline că pandemia n-a trecut, și știm că ne urmărește și ea pe noi. Până data viitoare, #StaySafe #StaySane #StayUpdated!


0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.