Dacă și voi v-ați întrebat adesea cum se măsoară vizibilitatea panourilor outdoor și ce impact (reach) și frecvență au în funcție de zona în care sunt plasate și de trafic, ei bine de-acum totul este mult mai clar. BRAT anunță lansarea studiului media de măsurare a audienței outdoor: SAO.

Suntem bucuroși să vă povestim despre cel mai recent proiect Digital Media Team și anume realizarea tuturor materialelor video ale acestui proiect. De aici puteți afla cum este pus OOH-ul pe harta media și cum se măsoară audiența outdoor.

Vă spunem doar pe scurt ce înseamnă SAO și ce componente are:

  1. Studiu de mobilitate care analizează modul în care se deplasează oamenii, calibrat cu ajutorul unor date satelitare referitoare la traficul auto. 
  2. Inventarierea panourilor publicitare și analiza vizibilității
  3. Calculul audienței panourilor 

Ce-și propune SAO? Să aducă mai multă încredere, dar și mai multă eficiență în folosirea acestui tip de publicitate, furnizând următoarele informații de bază:

  • Audiența unui panou, adică numărul de persoane care pot vedea un panou, în medie, pe săptămână;
  • Profilul audienței unui panou, adică acele caracteristici socio-demografice ale persoanelor ce au oportunitatea de a vedea un panou.

Pe baza acestor informații, utilizând metodologia studiului bazată pe un model de tip „acoperire și frecvență”, se pot realiza, evalua și optimiza campanii media OOH pentru diferite grupuri țintă. 

Nu în ultimul rând, studiul oferă informații despre obiceiurile de călătorie ale populației din 11 orașe mari ale țării. 

Puteți vedea mai multe despre acest studiu, aici

Chiar, ajutați și voi un pic la studiu? ☺️Ce panou publicitar ați remarcat în ultimul an, să zicem? Sau cum ar trebui să arate el, ca să ne facă să ridicăm ochii din telefon și să zicem Ha, ce drăguț! Nouă ne vine ăsta în cap. Bine, l-am văzut pe net, nu pe stradă, la filmul Dracula. 

Și altele mișto din 2020 sunt aici.


0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.